Ταξίδι στα Κύθηρα
Αν κάποιος δεν γνωρίζει από κοντά τα Κύθηρα και δεν έχει ζήσει τη μαγεία που προσφέρει σαν τόπος προορισμού διακοπών, είναι δύσκολο να αντιληφθεί τί το ιδιαίτερο έχει αυτό το νησί που βρίσκεται στην αγκαλιά τριών πελάγων και χαράσσεται έντονα στη μνήμη εκείνων που είχαν την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά και να γευθούν τις απολαύσεις που τους προσφέρει.

Η γοητεία και η επιβλητικότητα του τοπίου του, τα απίστευτου κάλλους ακρογιάλια του, η πανέμορφη όλες τις εποχές φύση του, σε παραπέμπουν σε τόπους μακρινούς και ονειρεμένους που όλοι λίγο πολύ έχουμε φανταστεί να επισκεφθούμε.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα επίσης να θαυμάσει και να περιδιαβεί τα ερειπωμένα κάστρα, τις πολυάριθμες εκκλησιές, τα εκπληκτικής ομορφιάς προσκυνήματα καθώς επίσης και αρχαιολογικούς χώρους μεγάλου ενδιαφέροντος, μα και να ζήσει από κοντά τις συνήθειες και την πολιτιστική κληρονομιά των Κυθηρίων που ενώνει το σήμερα με το χθες.

Αξιοθέατα...
Xώρα: Στην όμορφη παραδοσιακή πρωτεύουσα του νησιού, με τα στενά δρομάκια και την εκπληκτική θέα προς το Καψάλι, μπορείτε να επισκεφθείτε το Ενετικό Φρούριο, το Αρχαιολογικό Μουσείο και τις εκκλησιές του Μέσα Βούργου.
Καψάλι: Το επίνειο της Χώρας με αξιόλογη τουριστική κίνηση.
Λειβάδι: Χωριό στην ενδοχώρα του νησιού με πολλούς οικισμούς και με την εντυπωσιακή πέτρινη γέφυρα (13 καμάρες). Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο Βυζαντινών Εικόνων στο Κάτω Λειβάδι.
Μυλοπόταμος: Χωριό με έντονα στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, καταπράσινο με τρεχούμενα νερά.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τον καταρράχτη στην τοποθεσία Φόνισσα, την Κάτω Χώρα, το Ενετικό Φρούριο και το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας.
Aβλέμονας: Όμορφο ψαράδικο χωρίο. Λίγο πριν φθάσετε στο χωριό θα συναντήσετε την παραλία της Παλιόπολης. Στην τοποθεσία αυτή υπήρχε κτισμένη η αρχαία πόλη Σκάνδια.
Προσκυνήματα: Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, Παναγίας Αγίας Μόνης, Αγίας Ελέσας.
Παραλίες: Παλιόπολη, Φυρή Άμμο, Μελιδόνι, Καλαδί, Κομπονάδα, Λυκοδήμου.
Εκδρομές με καΐκι: Στην σπηλιά της Χύτρας, στην Ελαφόνησο και σε διάφορες παραλίες.

αρχική χάρτης